Seuraa Klarna

Verkosta kauppaan – tuhannen kanavan kautta

Blogikirjoitus   •   Syys 07, 2015 11:03 EEST

Ameriikassa, tuossa shoppailun kotimaassa, kaikki on suurta. Myös verkkokaupan potentiaali Yhdysvalloissa on suuri. EMarketerin tuoreen raportin mukaan Yhdysvaltojen verkkokauppa kasvaa selvästi muuta vähittäiskauppaa nopeammin. Lisäksi verkkokaupan osuuden kaikesta US-vähittäiskaupasta ennustetaan olevan 2015 vain 7,2 %. Kasvunvaraa siis riittää.

Lisäksi Tutkimuslaitos A.T. Kearnyn mukaan Yhdysvalloissa on toiseksi suurin verkko-ostajakunta Kiinan jälkeen. Maa onkin siirtynyt maailman vähittäiskaupan listan kärkeen.

Yksi helppo tapa hakea kasvua verkkokaupassa on helpottaa ostamista. Niin Yhdysvalloissa kuin muualla kuluttajat hakevat helppoutta – riippumatta siitä, missä ostoksensa tekevät. Yhdysvalloissa edelleen 90 % vähittäiskaupasta tapahtuu kauppaliikkeissä.

Kauppiaalla tulee olla käytössään mahdollisimman laaja keino- ja kanavavalikoima, jotta asiakkaat löytävät heidät ja ostavat heiltä. Perinteisistä kaupoista tulee verkkokauppoja, mutta samanaikaisesti verkkokaupat avaavat kauppaliikkeitä.

Yhtiöt, jotka pystyvät vastaamaan monikanavaisen kuluttajan tarpeisiin ja hänen vaatimuksiinsa, pärjäävät ja menestyvät. Tämän takaamiseksi yhtiöiden tulee – McKinseyn hienosti sanomana - jatkuvasti optimoida asiakaskokemusta monikanavaympäristössä.

Toisin sanoen, ostamisen tulee olla helppoa, kätevää ja ja turvallista riippumatta siitä, missä ja miten asiakas ostaa: verkossa tai kauppaliikkeessä, pöytäkoneella tai kännykällä, rahalla, laskulla tai kortilla.

Minne mielestäsi Suomen verkkokauppa on menossa? Kommentoi alla, tai lähetä viestiä Twitterin kautta @KlarnaFI.

Casimir Ehrnrooth

maajohtaja, Klarna Oy