Seuraa Klarna

Black Friday innosti suomalaiset ostoksille kaikissa ikäluokissa

Lehdistötiedote   •   Marras 29, 2016 16:42 EET

Viime perjantaina 25. marraskuuta vietettiin Black Friday -päivää, jolloin suuri osa myös suomalaisista kaupoista laski hintojaan päivän ajaksi. Maksupalveluyritys Klarna vertasi heidän kauttaan viime perjantaina tehtyjä Black Friday -ostoksia edellisvuoteen. Nettiostoksien määrä kasvoi kaikissa ikäluokissa.

Black Friday -huuma on tavoittanut Suomessa kaikenikäiset ostajat. Verkko-ostosten määrä kasvoi yli 66-vuotiailla edellisvuodesta noin 60 prosenttia. Aktiivisimpia nettiostosten tekijöitä olivat edelleen kuitenkin nuoremmat ikäluokat: 18–45-vuotiaiden keskuudessa kasvua edellisvuoteen oli yli 90 prosenttia.

Vuonna 2015 Black Fridayn ostoshuuma tavoitti miehet, mutta tänä vuonna innokkaimpia shoppailijoita olivat selvästi naiset. Suomalaisten naisten tekemät Black Friday -ostokset lähes nelinkertaistuivat edellisvuodesta.

Suomessa viimeisin Black Friday vaikutti useisiin eri tuoteryhmiin, mutta erityisesti se näkyi lehtitilausten ja lippujen ostoissa, joiden määrä lähes nelinkertaistui viime vuoteen verrattuna (367 %). Huomattavaa kasvua näkyi myös autoalan tarvikkeiden tuoteryhmässä (272 %), koti- ja puutarhatuotteissa (223 %), koruissa (185 %) sekä lastentarvikkeissa (190 %).

”Perinteisten Black Fridayn ostetuimpien tuoteryhmien kuten elektroniikan ja vaatteiden lisäksi kuluttajat löysivät tänä vuonna myös muut tuotteet. On mukavaa, että myös erikoistuneemmat verkkokaupat saivat Suomessa osansa Black Friday -myynnistä. Nyt eletään vilkasta aikaa verkkokauppojen osalta, kun ihmiset ostavat paljon joululahjoja. Black Friday oli hyvä aloitus joulusesongille”, sanoo Marja Merentie, Klarnan Suomen kumppaniverkostosta vastaava johtaja.

Lisätietoja:
Marja Merentie, Klarna, puh. 050 432 2132, marja.merentie@klarna.com

Klarna on Euroopan johtava maksuratkaisujen tarjoaja ja yksi Euroopan nopeimmin kasvavista yrityksistä. Klarnan palveluita käyttää yli 65 000 verkkokauppiasta ja sillä on 1400 työntekijää 18 maassa.www.klarna.fi