Seuraa Klarna

Klarna ostaa saksalaisen verkkomaksuyhtiön

Lehdistötiedote   •   Maalis 07, 2014 10:00 EET

Ruotsalainen verkkomaksupalveluita tarjoava Klarna on ostanut saksalaisen verkkomaksuyhtiö SOFORTin. Klarna ja SOFORT muodostavat yhdessä Klarna Groupin, joka on yksi Euroopan johtavista verkkomaksupalveluiden tarjoajista. Ruotsin kilpailuviranomainen on hyväksynyt Klarnan yritysoston.

Klarna on johtava verkkomaksupalveluiden tarjoaja Pohjoismaissa, SOFORT puolestaan johtava toimija Saksassa ja Itävallassa. Yrityskauppa tekee Klarna Groupista 10 prosentin markkinaosuudella johtavan yksittäisen verkkokauppatoimijan Pohjois-Euroopassa. Klarna Group pystyy tarjoamaan verkkokauppiaiden asiakkaille kaikki suosituimmat maksutavat yhdessä ainoassa maksuratkaisussa.

Yritysoston ansiosta pohjoismaisille verkkokauppiaille avautuvat entistä laajemmat markkinat. SOFORT ja Klarna jatkavat toimintaansa omilla tuotemerkeillään.

“Kilpailuviranomaisen hyväksynnän myötä yritysosto on nyt paketissa. Odotamme innolla yhteistyötä SOFORTin tiimin kanssa. Yhdessä voimme tarjota verkkokauppiaille tutun ja luotettavan maksutavan ja tehdä verkossa ostamisesta kuluttajille helpompaa ja turvallisempaa ja siten vauhdittaa kasvuamme kansainvälisillä markkinoilla. Klarna Group on verkko- ja mobiilimaksamisen uranuurtaja”, kertoo Klarnan toimitusjohtaja Sebastian Siemiatkowski.

Klarna Groupin palveluita käyttää yli 25 miljoonaa kuluttajaa ja 45 000 verkkokauppiasta yli 14 Euroopan maassa, ja se on käsitellyt yli 140 miljoonaa maksutapahtumaa.

Klarna osti SOFORTin sen suurimmalta omistajalta Reimann Investorsilta joulukuussa 2013 ja Ruotsin kilpailuviranomainen hyväksyi kaupan maaliskuussa 2014.

Lisätietoja:
Erik Engellau-Nilsson
Viestintäjohtaja
Klarna Group
+46 70 002 90 91
erik.engellau-nilsson@klarna.comKlarna
Klarna on perustettu Tukholmassa vuonna 2005 ideanaan yksinkertaistaa maksaminen. Tänä päivänä Klarna on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista yrityksistä. Vuonna 2014 yhdistimme voimamme SOFORTin kanssa. Yhdessä muodostamme Klarna Groupin, Euroopan johtavan itsenäisen maksuratkaisujen tarjoajan. Klarna Groupilla on yli 1 000 työntekijää, ja se toimii 14 markkinalla. Palvelemme 25 miljoonaa kuluttajaa ja 45 000 kauppiasta. Tavoitteemme on olla maailman suosituin maksutapa.
www.klarna.fi