Seuraa Klarna

Klarna paljastaa: Joulun tuovat sekä kovat että pehmeät paketit

Lehdistötiedote   •   Joulu 17, 2014 15:20 EET

Verkkokaupassa suomalaisten jouluostoksien kärkikategoriat ovat kirjat ja lehdet, nuorisovaatteet ja -jalkineet sekä viihde. Klarnan verkkokauppatilastot joulukuun alusta kertovat lisäksi, että verkko-ostoksia jouluksi eniten ostetuissa tuotekategorioissa tekevät eniten 26–45-vuotiaat, ja että näissä naiset tekivät verkko-ostoksista pääosan.

Suomalaisen joulun verkko-ostosten top 5 -kategoriat ovat:

  • 1) Kirjat ja lehdet
  • 2) Nuorisovaatteet ja -jalkineet
  • 3) Viihde
  • 4) Urheilu ja ulkoilu
  • 5) Elektroniikka.

Top 5 -kategoriat kattavat 48 % kaikista verkko-ostoksista.

”Verkkokaupan suhteellisen osuuden kasvaessa kaikkeen joulumyyntiin nähden voimme nähdä signaaleja siitä, minkälaisista lahjoista suomalainen joulu rakentuu. Jakauma on mielenkiintoinen, sekä perheen parissa rentoutumista että aktiivisuutta. Pääosin jouluna rauhoitutaan kotona ja rentoudutaan lukemisen parissa. Kirjat ja lehdet ovat kärjessä top 5 -kategorioiden jouluhankinnoista”, Klarnan Suomen-maajohtaja Casimir Ehrnrooth sanoo.

Nuorisovaatteet ja -jalkineet ovat top 5 -kategorioiden verkko-ostoksien kakkonen. Pääosan jouluostoksista (top 5 -kategorioista 53 %) tekevät 26–­45-vuotiaat. Vanhempien kuluttajien eli ns. hopeasurffaajien osuus joulun verkkokaupasta on pieni. 56–75-vuotiaita ostajia oli huippukategorioissa vain 10 %. Ikävuodesta 76 eteenpäin prosentti oli pyöreä nolla.

”Jouluostoksia verkosta näiden tilastojen valossa tekevät hieman vanhemmat, jopa keski-ikäiset suomalaiset. Vanhemmat ihmiset näköjään haluavat koko lahjojen ostamisen kokemuksen. Nuoriso puolestaan ei ilmeisesti uskalla delegoida muotinsa ostamista vanhuksille edes jouluna, vaan he haluavat päätösvallan itselleen”, Ehrnrooth jatkaa.

Suomessa jouluostokset näyttäisivät tekevät naiset. Verkko-ostoksista joulukuun alkupuoliskolla naiset ovat tehneet top 5 -kategorioista 63 %.

”Veronpalautusten sanotaan kiihdyttävän joulukauppaa, mutta meidän tilastojemme mukaan näin ei ole – mitään piikkiä ei verkkopuolella ollut havaittavissa. Toisaalta vaikka perinteisesti joulukauppa on vilkkaimmillaan kuluvalla viikolla, niin rohkenen väittää, että verkkokaupan myötä useammat ovat olleet jo nyt liikkeellä. Jos näin on, niin suomalainen joulu koostuu sekä kovista että pehmeistä paketeista. Jouluna suomalainen ottaa rennosti ja lukee – ja nuoriso pukeutuu uusimman muodin mukaisesti”, Ehrnrooth toteaa.

Luvut ovat Klarnan tilastojen lukuja ajanjaksolta 1.–14.12.2014 Klarna-verkkokauppojen ostoksista.

Lisätietoja:

Casimir Ehrnrooth
Suomen maajohtaja
Klarna Oy
casimir.ehrnrooth@klarna.com
+358 500 702 988

Klarna on perustettu Tukholmassa vuonna 2005 ideanaan yksinkertaistaa maksaminen. Avullamme kuluttaja saa ensin tuotteet ja maksaa ne vasta myöhemmin. Me myös kannamme kauppiaan puolesta luotto- ja petosriskit. Tänä päivänä Klarna on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista yrityksistä.

Vuonna 2014 yhdistimme voimamme SOFORTin kanssa. Yhdessä muodostamme Klarna Groupin, Euroopan johtavan itsenäisen maksuratkaisujen tarjoajan. Klarna Groupilla on yli 1 200 työntekijää, ja se toimii 16 markkinalla. Palvelemme 35 miljoonaa kuluttajaa ja 50 000 kauppiasta. Tavoitteemme on olla maailman suosituin maksutapa.