Seuraa Klarna

Verkkokauppa toi mustan perjantain myös Suomeen

Lehdistötiedote   •   Joulu 01, 2014 10:33 EET

Verkkokaupassa suomalaiset kuluttajat ovat ottaneet Yhdysvalloista alkaneen ”musta perjantai” -alennusmyyntipäivän omakseen. Klarnan verkkokauppatilastot kertovat, että verkkokaupassa ostoksia tehdään mustana perjantaina huomattavasti enemmän tavalliseen perjantaihin verrattuna.

Suomessa mustan perjantain verkkokauppamäärä oli 209 % verrattuna normaaliin perjantaihin. Pohjoismaista Tanskassa ero oli suurin, yli 400 % ja Norjassa yli 300 %. Ruotsissa päästiin vain 95 %:iin.

”Joulupukki on sähköistynyt. Suomessa musta perjantai on ottanut paikkansa verkon puolella. Muuten tilanne näyttää siltä, että kauppiaat seuraavat, ottavatko kivijalkakuluttajat teemapäivän omakseen. Verkkokaupan puolella kansainväliset trendit näkyvät aikaisemmin ja vahvemmin. Markkinointia tehdään näkyvästi, ja verkkokauppojen asiakkaat ovat tottuneet hyödyntämään alennuksia älykkäästi. Kauppiaille tämä tarjoaa uutta potentiaalia verkkopuolella”, Klarnan Suomen-maajohtaja Casimir Ehrnrooth sanoo.

Suomessa suosituin mustan perjantain tuotekategoria oli viihde, kasvu lähes 500 %. Korujen ja asusteiden sekä elektroniikan kategorioiden kasvu oli myös rajua, kummassakin yli 110 %.

Yhdysvalloista lähtöisin olevaa mustaa perjantaita vietetään aina marraskuun viimeisenä perjantaina. Sen toivotaan vauhdittavan joulumyyntiä huimilla alennuksilla.

Luvut ovat Klarnan tilastojen lukuja mustan perjantain Klarna-verkkokauppojen ostoksista.

Lisätietoja:

Casimir Ehrnrooth
Suomen maajohtaja
Klarna Oy
casimir.ehrnrooth@klarna.com
+358 500 702 988

Klarna on perustettu Tukholmassa vuonna 2005 ideanaan yksinkertaistaa maksaminen. Avullamme kuluttaja saa ensin tuotteet ja maksaa ne vasta myöhemmin. Me myös kannamme kauppiaan puolesta luotto- ja petosriskit. Tänä päivänä Klarna on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista yrityksistä.

Vuonna 2014 yhdistimme voimamme SOFORTin kanssa. Yhdessä muodostamme Klarna Groupin, Euroopan johtavan itsenäisen maksuratkaisujen tarjoajan. Klarna Groupilla on yli 1 000 työntekijää, ja se toimii 15 markkinalla. Palvelemme 25 miljoonaa kuluttajaa ja 45 000 kauppiasta. Tavoitteemme on olla maailman suosituin maksutapa.